lördag 3 mars 2012

Utflyktciabatta i vårsolen


Det finns faktiskt en sak som är positivt med att börja baka klockan fyra på morgonen. Det är att arbetsdagen är slut runt lunch. Sen har du hela eftermiddagen på dig att njuta av vårsolen. Idag fyllde vi matsäcken med en varsin ciabatta och en stor termos varm choklad. Sedan traskade vi ut i eklandskapet och och bänkade oss under en stor gammal ek som badade i den varma solen.

Här kommer receptet på vår vårsolsciabatta:
1 st Slottsbageriets surdegsciabatta (Köp den i bageriet i Bjärka eller Café Chocolat på storgatan i Linköping)
1 klick smör
Lite majonäs
Lite dijonsenap
Lite roccolasallad
2 tunna skivor källarrökt skinka
2 skivor ost
2 skivor tomat
4 skivor gurka

Gör så här:
Dela ciabattan och bre på smör på bägge sidor, sedan majonäs och sist lite dijonsenap. På med roccola, sedan skinkan och ostskivorna. Avsluta med gurkan och tomaten innan du lägger dit locket. Klar!

Njut av våren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar