tisdag 26 juli 2011

Nytt ordinarie sortiment


BJÄRKALIMPAN, vikt ca 700 g
Bageriets flaggskepp. En rustik, härlig doftande levainbakad surdegslimpa där allt från vetekornet används. Grahamsmjölet siktas och de grövre vetekliet strös ovanpå brödet och lämnar en aromatisk och gyllenspräckt skorpa. Ingredienser: Vetemjöl, vatten, Grahamsmjöl, surdeg, levain, havssalt.
Pris 35–45 kr


CIABATTA, vikt ca 180 g
Betyder "toffel" på italienska. Ett levainbakat surdegsbröd med krispig skorpa. Perfekt som lunchmacka. Ingredienser: Vetemjöl, vatten, ­surdeg, havssalt. *
Pris 10–15 kr


PAIN DE SEIGLE, vikt ca 650 g
Vårat franska rågbröd. Ett ljusare rågbröd med frisk, igenkännande arom. Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, vatten, ­surdeg, levain, havssalt. *
Pris 35-45 kr


GRAND BLANC, vikt ca 2 kg
Det stora, vita, sega, håliga och supersmakrika veckobrödet. Ett bröd som alltid står redo på skärbrädan och passar alla måltider. Det är inte bara det största brödet vi bakar. Det är också det billigaste. Köp hela, halva eller en kvart. Ingredienser: Vetemjöl, vatten, ­surdeg, levain, havssalt. *
Pris ca 95 kr/hela, 50 kr/halva


FRUKOSTLIMPA MED APRIKOS OCH ROSTADE HASSELNÖTTER, vikt ca 900 g
En söt doft av aprikos och rostad hasselnöt sprids i bageriet när denna formlimpa tas ur ugnen. Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, vatten, aprikos, rostade hasselnötter, solrosfrön, linfrön, ­surdeg, levain, havssalt. *
Pris ca 59 kr/hela, 30 kr/halva



SESAMFRALLA, vikt ca 80 g
Ett portionsbröd doppat i sesamfrön som rostas under gräddningen. Ingredienser: Vetemjöl, vatten, ­surdeg, sesamfrön, havssalt. *
Pris 5–10 kr


KNÄCKEBRÖD, vikt ca 80 g
Ett krispigt, oemotståndligt surdegsknäcke som gör dig beroende. Passar utmärkt till en skiva källarrökt skinka och minst lika bra till franska favouritosten. Ingredienser: Vetemjöl, rågmjöl, vatten, ­surdeg, havssalt. *
Pris 10 kr

* Våra bröd kan innehålla små, små, spår av ägg och nötter.

1 kommentar:

  1. Hej Ingrid och Emanuel. Vilken fantastiskt fin sida ni har gjort om bageriet, vi skulle gärna vilja bli prenumeranter men tyvärr tror jag inte ni levererar ända ner till Åhus :) Hoppas allting är bra med er och den som snart komma skall. Ta hand om er. Många kramar från Lina, Andreas och såklart Edvin.

    SvaraRadera